+31614571104

Wijn & Oesters, ZA 19-10-2019

Rotterdam Centraal, Stationsplein, Rotterdam (1)
from/per person  148
 • Eat & Drink
 • Tour guides

Wijn & Oesters wijnproeven nederlandse wijn wijngaard bezoeken
Wijn & Oesters wijnproeven nederlandse wijn wijngaard bezoeken
Wijn & Oesters wijnproeven nederlandse wijn wijngaard bezoeken
Wijn & Oesters wijnproeven nederlandse wijn wijngaard bezoeken
Wijn & Oesters wijnproeven nederlandse wijn wijngaard bezoeken
Wijn & Oesters wijnproeven nederlandse wijn wijngaard bezoeken

Description

Geniet van Nederlandse Wijn
en zelf geraapte Zeeuwse Oesters!

Deze compleet verzorgde dagtour start bij Rotterdam Centraal Station. Hier wacht ik je open met een luxe touringcar en chauffeur, zodat je volop kunt proeven van de Nederlandse wijnen. Onderweg vertel ik je over de Nederlandse wijngeschiedenis, appellations en huidige ontwikkelingen van de Nederlandse wijn.

De eerste wijngaard die we bezoeken is in 2018 uitgeroepen tot ‘Beste wijngaard voor Witte Wijnen in de Lage Landen’. Hier proeven we 2 glazen witte wijn van speciaal voor Nederland ontwikkelde wijndruiven. Ervaar, met kleine snacks, hoe de smaak van wijn veranderd door wat je erbij eet. Wijnmaker Paul verteld je met passie waarom hij is begonnen met wijn maken en het raadsel van de kwaliteit van zijn wijnen.

In Yerseke krijgen we een rondleiding langs de haven waar we alles horen over de Zeeuwse oesters, mosselen en kreeften. Kijk binnen bij authentieke oesterhuisjes, zie de mossel- en oesterkotters in de haven en aai een kreeft. In de 1 uur durende rondleiding wordt je alles verteld over de bijzondere vissersplaats Yerseke.

Een voormalige katholieke kerk is onze bijzondere lunch locatie. Geniet van een goed gevulde vis bouillabaisse, met daarbij salade en vers afgebakken broodjes met kruidenboter.

Het is tijd om de laarzen aan te trekken en de handen uit de mouwen te steken. Onder begeleiding ga je het door eb drooggevallen slik van de Oosterschelde op om je eigen Zeeuwse Oesters te rapen! Je mag tot 10kg per persoon rapen, maar zorg dat je niet wordt vastgezogen. Een geweldige belevenis. Aan de kant kunnen we de oesters gelijk proeven met een glaasje bijpassende bubbels.

Met 10 hectare is onze 2e wijngaard een van de grootste van Nederland. Bij deze wijngaard is gekozen voor klassiekere druivenrassen als Pinot Gris, Pinot Blanc en Auxerrois welke bijvoorbeeld ook in de Elzas worden geteeld. Na een rondleiding door de wijngaard, krijgen we uitleg over de vinificatie in de kelder, gevolgd door een wijnproeverij van 2 glazen met bijpassende amuses.

Na dit bezoek brengen we je weer netjes terug naar Rotterdam Centraal Station.

Inclusief:

 • Gids met Internationaal Wijnbrevet, WSET
 • Touringcar met chauffeur
 • 2x wijngaard bezoeken, met rondleiding
 • 2x wijnproeverij, van 2 proefglazen wijn met hapjes
 • Rondleiding Yerseke
 • Lunch: Vis bouillabaisse, salade en brood
 • Excursie: zelf oesters rapen en proeven

Leuk, ik ga mee!


Schedule

Wanneer & Waar?
Datum Zaterdag 19 Oktober, 2019
Start 09:00 uur - Rotterdam CS
Eind 17:00 uur - Rotterdam CS
Verzamelen Conradstraat, Rotterdam. Peron EE
Bereikbaarheid
Trein Op zaterdag gelden NS Daluren en kan je voordelig met de trein reizen. Er zijn geregeld acties die voordelige dagkaarten aanbieden. De NS heeft acties in de Spoordeelwinkel. Een groep van 4-7 personen kan gebruik maken van een voordelig groepsticket. Gebruik de NS Reisplanner voor de beste verbinding.
Auto Parkeren kan bij P2 in het Groothandelsgebouw, direct naast het station. Of vind een voordelige parkeerplaats via ParkBee.

Ticket kopen!


Reviews

Leave a review
1 Reviews
 • Position
 • Tourist guide
 • Price
 • Quality

avatar - Mar, 18, 2019 -

Linda van Dongen

Heerlijke dag gehad! Nooit geweten dat Nederlandse wijn zo lekker was. Nu eindelijk ook eens in Yerseke geweest. Wat was het fantastisch om zelf oesters te kunnen rapen en gelijk te proeven.